Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka truskawkowa z polędwicą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 40 dag
olej 2 łyżki
truskawki 30 dag
sałata rzymska 3 główki
ziarna sezamu 2 łyżki
orzeszki pistacjowe mielone 2 łyżki
ser pleśniowy 15 dag
majonez tradycyjny 3 łyżki
sól
bazylia 1 pęczek
kwaśna śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka truskawkowa z polędwicą

Umyte i osuszone polędwiczki krótko obsmaż na oleju na dużym ogniu, oprósz solą i pieprzem. Wyjmij z patelni. Lekko zrumień ziarno sezamowe i pistacje. Polej nimi mięso. Truskawki pokrój w plasterki, bazylię posiekaj. Odłóż 8 dużych liści sałaty, resztę potnij w paseczki. Polędwiczki pokrój w plastry.
Sos:Rozdrobniony ser pleśniowy wymieszaj z majonezem, kwaśną śmietaną, dopraw solą i pieprzem.
Składaj po 2 liście sałaty, w powstałe miseczki włóż porcje sałatki, polej częścią sosu. Resztę podaj w sosjerce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 10.09.2011 17:33
hmm moze spóbuję...
Margo1 11.06.2011 10:41
fajne
Mariusz10 11.06.2011 00:01
fajny pomysł i bogaty zestaw składników

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak