Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidory faszerowane dorszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 4 większe szt.
zioła dowolne 1 garść
cytryna 1/2 szt.
sól
filet z dorsza 20 dag
parmezan 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pomidory faszerowane dorszem

Pomidory nadkrój na krzyż najwyżej do 1/4 wysokości i delikatnie, tak, żeby nie uszkodzić miąższu, usuń pestki. Dorsza rozmróź, osącz i osusz, pokrój w paski. Dopraw solą i pieprzem, sokiem z cytryny i przesyp serem (odrobinę zostaw).
Wnętrze pomidorów wysyp ziołami, wypełnij pokrojoną rybą. Nacięcia zakryj czterema rybnymi paseczkami i posyp resztą sera. Zapiekaj w 180 stopniach ok. 20 min. Upieczone pomidory podawaj udekorowane ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 10.07.2012 19:54
Ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak