Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pudding ryżowo-waniliowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 litr
wanilia 1 laska
masło 50 gram
cukier puder 100 gram
sól
ryż do risotto 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: pudding ryżowo-waniliowy

Mleko gotujemy.Laskę wanilii rozcinamy wzdłuż wyskrobujemy środek,zaś czarne nasiona i puste łupinki wrzucamy do mleka.Do gotującego się mleka wsypujemy ryż i ,dodajemy masło i szczyptę soli zmniejszamy ogień i gotujemy 15 min często mieszając,następnie wsypujemy cukier i gotujemy kolejne 20 min często mieszając.Po ugotowaniu wyjmujemy wanilię.Pudding możemy podawać na ciepło i zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.11.2011 07:39
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak