Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z młodej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 szt
mięso mielone z szynki wieprzo 500 gr
ryż 1 torebka
przecier pomidorowy 1/2 słoiczka
kostka rosołowa 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z młodej kapusty

Kapustę obrać z pierwszych liści, obkroić głąb i sparzyć w lekko osolonej wodzie. Ryż ugotować z dodatkiem soli. Mięso mielone wymieszać z przestudzonym ryżem i przyprawić do smaku. Tak przygotowany farsz nakładać na środku liścia kapusty i zwijać gołąbki. Na patelni rozgrzać troszkę tłuszczu i obsmażyć gołąbki, następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zalać wodą pozostałą od kapusty wymieszaną z przecierem pomidorowym. Zapiekać w piekarniku aż będą miękkie, powstały sos jeśli będzie zbyt rzadki można zagęścić wodą z mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LoLa 12.04.2013 07:14
ale głodna się zrobiłam
hastalavista 03.02.2012 22:24
pyszne są!
MAR3STA 17.07.2011 00:10
uwielbiam takie gołąbki
wiola28a 11.07.2011 12:24
super!
Izabela/bella81 18.06.2011 00:28
uwielbiam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak