Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu z jagodami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser mascaropne 20 g
jajko 4 szt
jagody 1/2 kg
cukier waniliowy 5 szaszetek
Biszkopty 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu z jagodami

Białka odzielić od żółtek.nastęnie żółtka ucieramy z cukrem waniliowym na jednolitą masędodajem ser i ubijamy.Białak ubić na sztywną pianę,nastęnie lączymy ja z masą z żółtek,dodać jagody i delikatnie wymieszać.Biszkopty namoczyć w cappucino. pierwszą warstwę układamy w pucharku, na to kładziemy warstwę kremu i znów warstwę biszkoptów, a na to resztę kremu.Pucharki na noc odstaiwć do lodówki, wierzch można udekorować startą czekoladą i jagodami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak