Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z kurczaka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1,5 kg
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 dag
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 5 dag
pieprz kolorowy
sól
cebula 1 sztuka
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z kurczaka

Kurczaka podzielić na kawałki, umyć i zalać 2 litrami wody, dodać warzywa, posolić do smaku i gotować do miękkości mięsa. Mięso wyciągnąć, rosół przecedzić. Rozpuścić w gorącym rosole żelatynę. Doprawić do smaku pieprzem. Mięso obrać od kości, pokroić. Jajka ugotować na twardo. Na dnie pojemniczków jednorazowych układamy plasterki jajka, marchewki oraz mięso. Zalać rosołem, odstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 07.08.2012 13:14
uwielbiam taką galaretkę
1j1o1l1a1 10.06.2011 19:27
drobiowe galaretki są delikatne i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak