Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z grilla Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrągi wypatroszone 10 sztuk
olej 7 łyżek
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 3 łyżki
sok z cytryny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z grilla Eli

Pozostałe składniki:

1/2 kostki masła
1 pęczek koperku
2 cytryny
folia aluminiowa

Pstrągi umyć i osuszyć papierowyn ręcznikiem.Wymieszać razem:olej,przyprawę do ryb,zioła prowansalskie,sok z cytryny i pieprz.Pstrągi ponacinać z obu stron,posmarować marynatą z wierzchu i wewnątrz i włożyć do lodówki na całą noc.Po wyjęciu z lodówki każdego pstrąga położyć na folii aluminiowej (strona błyszcząca do wewnątrz),do środka ryb włożyć po dwa plasterki cytryny kawałek masła,gałązkę koperku i szczelnie zawinąć.Piec na gorącym grillu po około 15 minut z każdej strony.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.01.2017 16:02
Dobra ryba.
bietka 24.06.2011 23:59
pychotka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak