Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda cukinia faszerowana Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

młode cukinie 7 szt
kasza jęczmienna 1 szklanka
papryka czerwona 1/2 szt
biały por 1 szt
marchewka 1 szt
sól do smaku
boczek wędzony 25 surowy
ser gouda 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda cukinia faszerowana Eli

Kaszę ugotować na sypko w 2 szklankach osolonego wrzątku (około 20 minut).Boczk pokroić w kostkę,por w ćwierć krążki.Boczek przesmażyć na suchej patelni,dodać pora i jeszcze chwilę smażyć razem.Paprykę umyć,obrać z nasion i pokroić w kostkę.Marchewkę obrać,umyć i zetrzeć razem z serem na tarce z dużymi oczkami.Cukinie umyć,osuszyć,odciąć końce,przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć.Część miąższu pokroić w kostkę.Wszystkie składniki włożyć do miski,doprawić solą,pieprzem i wymieszać.Cukinie ułożyć na blaszce posmarowanej olejem.Do każdej połówki nałożyć farszu i zapiekać przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.01.2017 16:03
Zdrowe jedzenie.
agnieszka137 11.06.2011 10:43
świetny farsz!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak