Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
mąka pszenna 2,5 szklanki
cukier 1,5 szklanki
woda 1 szklanka
olej 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
kakao 3 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra

Jaja zmiksować z cukrem i cukrem wanilinowym., dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wodę oraz olej. Całość wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao, a do drugiej 3 łyżki mąki. Na środek wysmarowanej tłuszczem tortownicy o średnicy 24 cm. wlewać na przemian po 1 łyżce ciasta jasnego i ciemnego. Piec w nagrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku przez ok 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak