Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane polędwiczki wieprzowe Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 4 sztuki
olej 6 łyżek
sos sojowy 3 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 1/2 szt
sos chili 2 (z kolendrą i limonką)

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane polędwiczki wieprzowe Eli

Polędwiczki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać.Polędwiczki włożyć do pojemnika,zalać marynatą,tak żeby były obtoczone ze wszystkich stron.Pojemnik przykryć i wożyć do lodówki na całą noc.Polędwiczki wyjąć godzinę przed pieczeniem z lodówki.Rozgrzać patelnię grillową,ułożyć na niej polędwiczki i smażyć ze wszystkich stron.Po obsmażeniu przykryć folią aluminiową i jeszcze smażyć kilka minut na mniejszym ogniu,żeby polędwiczki doszły w środku.Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.01.2017 16:04
Znakomite jedzenie.
Ewa104 28.09.2011 10:17
Delikatne mięsko polędwiczek, dobrze doprawione-musi być dobre.
Ewa104 28.09.2011 10:16
Delikatne mięsko polędwiczek, dobrze doprawione-musi być dobre.
Beatris 10.08.2011 11:49
Z przyjemnością zjadłabym porcyjkę. Wyglądają bardzo smakowicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak