Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka po prowansalsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 sztuki
pomidory 3 sztuki
ziemniaki 3 sztuki
fasolka szparagowa 200 gram
bulion drobiowy 500 ml
oliwa 70 ml
czosnek 2 ząbki
cebula dymka ze szczypiorkiem 4 sztuki
sól
pieprz
tymianek
rozmaryn
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka po prowansalsku

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. W rondelku rozgrzać połowę oliwy i podsmażyć obraną dymkę i czosnek, dodać pomidory i przyprawy i zalać bulionem. Umyte i osuszone udka posypać solą i pieprzem i podsmażyć na pozostałej oliwie, tak przygotowane dodać do sosu, wsypać pokrojone ziemniaki i fasolkę, dusić na małym ogniu ok. 30 minut. Podawać na gorąco z białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak