Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z ryżu i rabarbaru

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 szkl
mleko 2 szkl
jajko 2 szt
rabarbar 300 gram
mąka 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
olej do smażenia
cukier puder do posypania
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z ryżu i rabarbaru

Ryż zalać mlekiem i rozgotować.Rabarbar obrać,oczyścić i pokroić w kostkę.Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno.Do ciepłego ryżu dodać żółtka,mąkę,proszek do pieczenia,rabarbar i szczyptę soli.Wymieszać.Na rozgrzanym oleju smażymy małe racuszki z obu stron.Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 24.06.2013 13:22
warto takie zrobić
ben-ka 23.06.2013 20:12
też takich nie jadłam.
kuklik 18.03.2013 17:43
dla mnie coś nowego
anemon 13.03.2013 11:02
Ciekawy przepis, a rabarbar tuż, tuż, więc będzie można się przekonać jak racuszki smakują.
Krystyna32 16.08.2012 14:21
extra
Andysz 11.05.2012 09:25
mniammmm;)
Seba 17.12.2011 00:11
extra
Motorek 16.11.2011 10:45
smaczne
IZABELA29 11.06.2011 08:08
ciekawe ,coś nowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak