Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z nerek wieprzowych Eli

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nerki wieprzowe 1.5 kg
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
cebula 1 sztuka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyzka
olej 4 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
sól do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 6 ziarenek
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z nerek wieprzowych Eli

Nerki umyć i osuszyć.Każdą nerkę przekroić w poprzek.Połówki przekroić wzdłuż na pół.Z nerek dokładnie wyciąć wszystkie żyłki.Pokroić nerki w kostkę,zalać zimną wodą,zagotować i odcedzić.Zagotować i odlać jeszcze 2-3 razy i odsączyć.Cebule posiekać.W rondlu rozgrzać olej,dodać nerki,cebulę,liście laurowe,ziele angielskie i smażyć razem około 10 minut.Dodać czosnek,kostkę mięsną,przyprawę do wieprzowiny,paprykę,jeszcze chwilę smażyć,podlać wodą i dusić około 20 minut.Mąkę wymieszać z wodą wlać do gulaszu i zagotować.Ewentualnie doprawić solą i pieprzem do smaku.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.01.2017 16:04
Dobry gulasz.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak