Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śródziemnomorska zupa rybna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z morszczuka 500 gram
papryka czerwona 1 sztuka
pomidory 500 gram
przecier pomidorowy 125 ml
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
wywar rybny 500 ml
olej 3 łyżeczki
cebula 2 sztuki
biała część pora 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
majeranek 0,5 łyżeczki
starta skórka pomarańczowa 1 łyżeczka
białe wino 2 łyżki
cukier 2 łyżeczki
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: śródziemnomorska zupa rybna

W garnku podgrzewamy olej, podsmażamy posiekaną cebulę, pora, czosnek oraz majeranek i pokruszony liść laurowy. Kiedy cebula zmięknie dodajemy skórkę pomarańczową, wino, pokrojoną w kostkę paprykę oraz posiekane pomidory. Dusimy wszystko pod przykryciem przez 10 minut. Dolewamy wywar, przecier i koncentrat pomidorowy, doprawiamy cukrem i gotujemy 15 minut. Na sam koniec wrzucamy do zupy pokrojoną w spore kawałki rybę, sól i pieprz. Kiedy ryba zmięknie rozlewamy zupę i posypujemy pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak