Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowany ozór wołowy Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ozór wołowy 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
pieprz 10 ziarenek
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 8 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowany ozór wołowy Eli

Ozór umyć,włożyć do garnka i zalać wrzątkiem,tak żeby był przykryty.Do ozora dodać liście laurowe,ziele angielskie,pieprz i przyprawę do smaku.Gotować na małym ogniu (dość długo) aż ozór będzie miękki.Ugotowany ozór wyjąć z wywaru,lekko przestudzić i obrać ze skóry.Zimny ozór włożyć do lodówki.Kroić w plastry i podawać zamiast wędliny do chleba.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.01.2017 16:05
Jak ktoś lubi, to pewnie go zje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak