Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowinka słodko kwaśna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Filet wieprzowy 50 dkg
jajko 1 sztuka
mąka pszenna 2 łyżki
mleko 5 łyżek
sos sojowy 1 łyżeczka
ocet winny 2 łyżeczki
cukier 2 łyżki
ketchup 3 łyżki
ananas z puszki 2 plastry
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowinka słodko kwaśna

Mięso umyć i pokroić w kostkę. W miseczce roztrzepać jajko, dodać mleko, mąkę oraz sos sojowy. Wymieszać i umoczyć w tym mięso. Na patelni rozgrzać 5 łyżek oleju. Obsmażyć mięso z obu stron na złoty kolor i wyłożyć. Dolać na patelnię trochę oleju, dodać ketchup, ocet, cukier, sól i pieprz. Podgrzać, ciągle mieszając. Ananasa pokroić na kawałki i razem z wieprzowiną włożyć do sosu. Ponownie podgrzać. Podawać na gorąco z ryżem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak