Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kewetki w gorącym oleju

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krewetki królewskie 24 sztuki
mąka pszena 1/2 szklanki
mąka kukurydziana 1/2 szklanki
imbir starty 2 łyżki
olej
woda 1.5 (lekko gazowana)

Przepis i sposób przygotowania na: kewetki w gorącym oleju

Przygotowujemy ciasto: w misce mieszamy obie mąki, imbir i wodę. W oddzielnej misce obtaczamy krewetki w mące pszennej i topimy w cieście. Nadziewamy pod 3 szt na patyczki do szaszłyków i wkładamy na 5 min do rozgrzanego oleju w głębokim garnku. Doskonale smakują z ostrymi sosami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak