Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba na słodki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
cebula 3 sztuki
papryka 3 sztuki
brzoskwinia 1/2 puszki
ananas 1/2 puszki
keczup pikantny 1 sztuka
olej do smażenia 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba na słodki

filety umyć dokładnie osączyć z wody i usmażyć na oleju cebulę obrać pokroić w piórka papryki oczyścić z gniazd nasiennych umyć i pokroić w kostkę warzywa zalać niewielką ilością wody gotować do miękkości na wolnym ogniu pod koniec gotowania dodać pokrojone brzoskwinie i ananasy oraz niewielką ilość syropu z puszki doprawić do smaku solą i pieprzem dodać cały ketchup i dokładnie wymieszać rybę włożyć do salaterki przełożyć gorącym sosem i odstawić na kilka godzin do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak