Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 sztuka
śmietana 125 ml
olej do smażenia
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 4 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe z papryką

Polędwiczkę myjemy i kroimy w plastry. Każdy plasterek delikatnie spłaszczamy dłonią, a następnie oprószamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Mięso obsmażamy z obu stron na złoty kolor. W międzyczasie śmietanę mieszamy dokładnie ze słodką papryką i wlewamy do usmażonego mięsa. Dusimy kilka minut, nie doprowadzając do wrzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak