Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna zupa jarzynowa Eli

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa z kurczaka 1 szt
kalarepki z liśćmi 3 szt
młode marchewki 4 szt
pietruszka 1 szt
seler średni 1/4 szt
ziemniaki młode 8 szt
kasza manna 1/2 szklanki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
koperek
natka pietruszki
kalafior 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna zupa jarzynowa Eli

Umytą porcję rosołową włożyć do garnka,zalać zimną wodą,dodać przyprawę warzywną i ugotować.Kalarepy,jarzyny i ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę.Umyte liście kalarepy pokroić w paseczki.Kalafior umyć i podzielić na różyczki.Łodygę kalafiora obrać i pokroić w kostkę.Do wywaru (około 4 litry)dodać pokrojone liście i zagotować.Do zupy dodać wszystkie warzywa i gotować prawie do miękkości.Do ugotowanych warzyw powoli wsypywać kaszę manną,cały czas mieszając,żeby nie porobiły się kluchy i gotować jeszcze na małym ogniu około 10 minut.Umytą natkę i koperek posiekać,dodać do gotowej zupy i doprawić maggi do smaku.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.01.2017 16:05
Dobra zupa.
angelika14 26.06.2012 09:32
Ciekawe i smaczne :)
angelika14 26.06.2012 09:32
Ciekawe i smaczne :)
Beatris 10.08.2011 11:52
Zjadłabym teraz taką zupkę. Już ją uwielbiam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak