Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czerwona zupa z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
mięso mielone wołowe 250 gram
cebula 4 sztuki
czosnek 1 ząbek
oliwa 1 łyżka
sok pomidorowy 1 litr
bulion warzywny 1/2 litra
śmietana kwaśna 2 łyżki
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 3 liście
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cukier 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: czerwona zupa z ryżem

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, wrzucić na rozgrzaną oliwę i dusić. Dodać czosnek, mielone mięso i ryż. smażyć chwilę cały czas mieszając. Dolać sok pomidorowy i wywar z warzyw. dodać liść laurowy i kminek. Gotować ok. 20 minut, uzupełniać wodą. Doprawić do smaku cukrem, pieprzem wg. uznania. Zdjąć z palnika i zaprawić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata77 16.06.2011 10:18
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak