Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z cielenciną i wieprzowiną

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 250 g
wieprzowina 250 g
przyprawy
woda 500 ml
mąka 1 kg
sól
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z cielenciną i wieprzowiną

mieso gotujemy i mielimy doprawiamy według uznania
letnią wodę mieszamy z jajkiem i solą dodajemy mąkę i szybko zarabiamy ciasto , następnie wałkujemy i wycinamy kółka i lepimy pierogi :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 07.05.2012 07:40
cielęciną chyba. na pewno dobre
ewcia1312 21.04.2012 08:06
PYSZNOŚCI :p
ewaa 09.03.2012 17:05
Przepyszne
Iza10 07.02.2012 08:49
ja równiez wybieram z barszczem : )
SmakolykiJoanny 27.07.2011 06:57
ja wybieram z barszczem :)
iwa643 30.06.2011 07:34
pycha
ziutula
ziutula 27.06.2011 07:01
trzeba spróbować tych pyszności....
Anna133 12.06.2011 08:35
albo ze śmietaną lub boczkiem i ceblulką jak na zdjeciu
Anna133 10.06.2011 18:03
można podać z barszczem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak