Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piersi kurczaka pod pierzynka z pory

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z kurczaka 5
por 2
przyprawa do gyrosu
żółtko jajek 1
sos tatarski 4 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: piersi kurczaka pod pierzynka z pory

Filety kroimy i rozbijamy tluczkiem, mnie wyszlo 12 kotletow. Posypujemy przyprawa i smazymy na patelni z ubu stron. Na patelni smazymy pokrojona por, przyprawiamy ja pieprzem i sola. Ostudzona por mieszamy w misce z zoltkiem. Na filety kladzimy troche sosu tatarskiego, na to por i zapiekamy w piekarniku ok 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 27.01.2012 22:16
Apetyczny ten kurczaczek.
Beatris 11.08.2011 11:00
Proste i niezwykle smaczne.
Agnieszka/picola 12.06.2011 08:17
ciekawe
jolita 10.06.2011 14:57
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak