Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki drożdżowe z serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
mleko 1.5 szklanki
masło 15 dkg
jajko 2 szt
drożdże 10 dkg
cukier 6 łyżek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki drożdżowe z serem

odlać pół szklanki mleka do drożdży,resztę mleka zagotować z tłuszczem,zaparzyć połączoną z cukrem mąkę. Po przestudzeniu dodać rozpuszczone w mleku drożdże i jajka. Wyrobić ciasto i zostawić do wyrośnięcia po czym rozwałkować je i pociąć w trójkąty,położyć na każdy trójkąt masę twarogową i zwinąć. Rogaliki ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem i znowu zostawić do wyrośnięcia. Pozostawić do wyrośnięcia po czym upiec w piekarniku na złoty kolor w temp 200stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hahanka 27.01.2013 20:39
pycha
Małgorzata77 10.07.2011 08:25
uwielbiam
malaczarna23 20.06.2011 07:19
pycha
Juleczka20 19.06.2011 08:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak