Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczysty placek truskawkowy po galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 1/2 szklanki
mąka 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
truskawki 1 i 1/2 kg
margaryna 1 kostka
cukier puder 1/2 kg
galaretka truskawkowa 3 op

Przepis i sposób przygotowania na: Soczysty placek truskawkowy po galaretką

BISZKOPT; białka ubij dodając cukier. Dodaj żółtka, wsyp przesianą mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszaj. Ciasto wlej do formy i piecz 20 minut w temp. 180 stopni. Ostudż. Truskawki umyj, osusz, oczyść z szypułek. Około 1/4 odłóż do dekoracji. Pozostałe lekko rozgnieć. Margarynę zmiksuj z cukrem pudrem, dodaj rozgniecione truskawki i wymieszaj. Masę rozsmaruj na biszkopcie. Odłożone truskawki pokrój na plasterki, ułóż na cieście. Galaretki przygotuj według instrukcji, gdy stężeją zalej ciasto. Schłodż.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak