Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak z młodej kapusty na kościach schabowych

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta młoda 1 szt
kiełbasa chuda 20 dag
kości shabowe 1 szt
sól szczypta
ziele angielskie szczypta
pieprz szczypta
Liść laurowy suszony Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak z młodej kapusty na kościach schabowych

kapustę obrać z zewnętrznych liści, poszatkować (bez głębi)
zrobić wywar z małej ilości wody, przypraw i kości
kiełbasę pokroić w kostkę
kapustę poszatkowaną zaparzyć w gorącej wodzie i gotować chwilę aby pozbyć się chemii (jeśli kapusta była kupiona)
kapustę odcedzić i wrzucić do wywaru, dodać kiełbasę,
doprawić do smaku i dusić
można doprawić koncentratem pomidorowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 26.04.2017 07:06
Uwielbiam :)
bernadetta2 04.03.2012 08:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak