Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta z serkiem śmietankowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser śmietankowy kiri 20 dkg
sok z cytryny 1 szt
jajko 5 szt
twaróg 25 dkg
cukier puder 20 dkg
rodzynki garść
koniak 50 ml
ciasto kruche 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: tarta z serkiem śmietankowym

Do miski wkładamy serek śmietankowy,jajka,twaróg,cukier oraz koniak i miksujemy aż powstanie bardzo gładka masa.Formę do tarty wykładamy kruchym ciastem pozostawiając je na papierze w którym było zapakowane.Napełniamy formę masą serową posypujemy rodzynkami i pieczemy w piekarniku w 220 stopniach 40 min.Wierzch tarty musi nabrać złocistego koloru,jeśli zacznie brązowieć obniżamy temperaturę do 180 stopni.Wyjmujemy i po ostygnięciu ostrożnie wyjmujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 02.09.2011 15:52
super
magical66 10.06.2011 21:29
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak