Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

eskalopki z kurczaka z sosem pesto

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 szt
ser kozi 25 dkg
olej 1 łyżka
pesto 4 łyżki
fasolka szparagowa 40 dkg
masło 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: eskalopki z kurczaka z sosem pesto

Piersi z kurczaka myjemy nacinamy każdą pierś wzdłuż po jednej stronie i napełniamy kieszonki kozim serem.Do naczynia żaroodpornego wlewamy olej wkładamy eskalopki doprawiamy solą pieprzem i smarujemy każdą sosem pesto,Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni.Fasolkę obieramy myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości,a następnie mieszamy ją z masłem.Gdy eskalopki są gotowe podajemy je z fasolką szparagową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 09.05.2012 09:39
fajne;))
magical66 10.06.2011 21:29
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak