Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tiramisu z truskawkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 25 dkg
ser mascarpone 25 dkg
jogurt naturalny 500 gram
cukier 100 gram
białko 6 szt
sól szczypta
Biszkopty
nektar truskawkowy 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: tiramisu z truskawkami

Truskawki myjemy i obieramy.W dużej misce mieszamy ser,jogurt i cukier,do drugiej miski wlewamy białka solimy i ubijamy na początku powoli a potem zwiększamy prędkość,gdy piana będzie całkiem biała i sztywna przekładamy ją do miski z jogurtem i serem i delikatnie mieszamy.Biszkopty moczymy w nektarze truskawkowym lub w rozcieńczonym syropie truskawkowym,następnie odsączamy i układamy na dnie miseczek,następnie nakładamy masę serową i tuż przed podaniem dekorujemy truskawkami. Porcja dla 8 osób.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 10.12.2011 20:18
pyszne
dorotka0000025 26.08.2011 23:00
ciekawy pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak