Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane udka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka
pieczarki
papryka czerwona
cebula
ser
przyprawa do kurczka
woda
sól
pieprz
śmietana
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane udka

z udek wyciągamy kości nacieramy przyprawą do kurczka część grzybów drobno kroimy i smazymy z cebulą dodajemy starty ser i drobno pokrojona paprykę napełniamy udka zszywając wykałaczką lub zszywając. Pieczarki pozostałe kroimy i smazymy wraz z udkami i wlewamy wodę gotujemy do miękkości. Gdy będą miękkie zaprawiamy mąką i śmietaną. Doprawimy do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 13.06.2013 19:40
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak