Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z soczewicy i lawendy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 5 łyżek
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz
soczewica czerwona 1 szklanka
suszone kwiaty 1 łyżeczka (lawendy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z soczewicy i lawendy

Soczewicę myjemy , gotujemy w niewielkiej ilości wody do miękkości , przestudzoną miksujemy razem z oliwą , czosnkiem, sola i pieprzem , dodajemy lawendę i mieszamy . A dla ozdoby możemy na koniec posypać kwiatami lawendy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 29.06.2011 20:18
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak