Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta oliwkowa do krakersów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwki zielone 200 g
oliwki czarne 200 g
anchovis 150 g
oliwa 150 ml
kapary 3 łyżki
sok z cytryny 1\\2
majonez
krakersy

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta oliwkowa do krakersów

Oliwki miksujemy w blenderze razem z oliwą , anchovis i dwiema łyżkami kaparów. Pastę przekładamy małe krakersy , wierzch ozdabiamy kleksem majonezu i kaparem . Wspaniała przekąska na przyjęcia i dla niesodziewanych gości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 13.06.2012 01:00
dobra
eli82 16.10.2011 10:23
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak