Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 500 g
koncentrat pomidorowy 80 g
ryż 3 garście
porcja rosołowa 1
ziele angielskie 2
Liść laurowy suszony Prymat 2
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki
śmietana
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ryżem

Porcję rosołową wkładamy do zimnej wody i doprowadzamy do wrzenia. Zbieramy szum i dodajemy kostki i przyprawy. Po 10 minutach dodajemy przecier i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy i gotujemy ok. 15 minut. Następnie dodajemy ryż i mieszając trzymamy na ogniu do miękkości ryżu. Zupę podajemy zabielaną śmietaną – 1 łyżka na talerz. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 18.09.2012 09:38
już dawno z ryżem nie robiłam
Jolanta_P-S 13.06.2011 20:27
dla mnie bez ryżu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak