Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Limonkowe szaszłyki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt
marmolada cytrynowa 4 łyżki
ocet winny 1,5 łyżeczki
skórka z limonki 1/2 łyżeczki
sok z limonki 1 łyzka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Limonkowe szaszłyki

1. Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy wzdłuż w cienkie paski i nabijamy na patyki do szaszłyków tak, by tworzyło harmonijkę. Szaszłyki układamy na ruszcie piekarnika wyłożonym folią aluminiową.
2. Z marmolady, octu, startej skórki i soku limonki robimy sos. Doprawiamy solą i pieprzem. Smarujemy mięso z jednej strony.
3. Piekarnik z włączoną funkcją grilla rozgrzewamy do temp 180 stopni. Szaszłyki opiekamy 5 min. Odwracamy, smarujemy pozostałym sosem i pieczemy kolejne 5 min. aż się zrumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 25.11.2013 17:55
ciekawe i smaczne
Iwusia 18.06.2013 23:38
bardzo fajne
Dorian 10.03.2013 19:29
to musi byc pyszne - super
Krystyna32 12.06.2011 13:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak