Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z młodych buraków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kefir 800 ml
buraki 35 dag
ogórki 20 dag
koperek 1/2 pęczka
szczypiorek 1/2 pęczka
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 4 szt
rzodkiewka 1 pęczek
kiełki 2 (buraka)

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z młodych buraków

1. Buraki gotujemy, obieramy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w ćwiartki.
2. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Szczypiorek i koperek myjemy, osuszamy i siekamy. Czosnek i 3/4 zieleniny mieszamy z kefirem. Schładzamy.
3. Rzodkiewki i ogórki myjemy, ogórki obieramy. Wraz z burakami kroimy w plastry. Wsypujemy do dużej miski i zalewamy kefirem. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
4. Chłodnik wlewamy do talerzy. Wkładamy jaja i posypujemy kiełkami buraka oraz reszta zieleniny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 25.12.2013 21:17
na pewno pyszny
jeta72 03.02.2013 14:50
uwielbiam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak