Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron chiński z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron chiński 125 gram
papryczki piri-piri marynowane 2 sztuki
marchewka 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
sos sojowy 2 łyżki
oliwa 2-3 łyżki
woda 1,5 litra
kukurydza 1/2 puszki
fasolka szparagowa konserwowa 10 dkg
serek topiony ze szczypiorkiem 100 gram
rzeżucha wg uznania
cebula czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron chiński z warzywami

Wodę zagotować, wyłączyć gaz. Do wody wrzucić makaron, pozostawić go pod przykryciem 3-4 minuty, odcedzić. Obraną marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w piórka, czosnek i papryczki drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i czosnek, chwilę podsmażyć. Wrzucić papryczki, marchewkę, makaron, kukurydzę i fasolkę. Wlać sos sojowy i dodać serek topiony. Smażyć ok.8-10 minut co jakiś czas mieszając. Podawać posypane posiekaną rzeżuchą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 27.07.2012 05:28
dobry
Wafelek2601 16.07.2012 08:25
Super
Jastinka 28.09.2011 07:57
niezłe
Weronika_eM 10.06.2011 21:57
pyszne
ewasylwia 10.06.2011 15:49
Takie dania lubię
Misiek1 10.06.2011 13:39
Robiłem kiedyś podobny i był bardzo smaczny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak