Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga z sosem warzywnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pangi 1/2 kg
cukinia 1/2
papryka czerwona 1/2
papryka żółta 1/2
cebula
koncentrat pomidorowy
cytryna
sól
pieprz
olej do smażenia
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Panga z sosem warzywnym

Cebulę, paprykę i cukinię pokroić w kostkę. Wszystko razem poddusić na oleju. Dodać 2-3 łyżki koncentratu i 1/2 szklanki wody. Chwilę pogotować aż warzywa staną się miękkie. doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pangę rozmrozić, Podzielić na kawałki odpowiedniej wielkości. Oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć na oleju dodając łyżkę masła. Odsączyć tłuszcz( np ręcznikiem papierowym). Skropić sokiem z cytryny.
Podawać z warzywami.


Smacznego:-))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 07.04.2013 00:38
ciekawy przepis
octo 28.11.2011 20:29
ciekawy przepis:) zostawiam glosik:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak