Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa zwyczajna 40 dag
mięso wieprzowe 30 dag
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
cebula biała 1 szt
koncentrat pomidorowy do smaku
kostka warzywna 1 szt
olej do smażenia
kapusta 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty

Mięso wieprzowe oczyścić, pokroić na małe kawałki i podsmażyć na oleju. Kiełbasę i cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć. Następnie połączyć z mięsem, zalać ok. 300ml wody i gotować do miękkości. Kapustę umyć, poszatkować i dodać do mięsa, dodać również koncentrat pomidorowy i przyprawy. Gotować aż kapusta będzie miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 24.06.2012 22:07
uwielbiam miłodą kapustkę i bigos z niej:)
smakoszek 22.05.2012 19:21
świetny
caralajna 19.03.2012 18:12
świetny
aacaac 10.01.2012 14:02
super
rzenia15 27.10.2011 16:08
uwielbiam
Justa32 18.10.2011 21:40
smaczny
Magdalena80 10.08.2011 23:29
pyszności
tatiana2 15.07.2011 20:13
Smaczny :)
magical66 11.07.2011 19:20
pyszny bigosik
irenka 07.07.2011 18:28
lubię bigos z młodej kapusty z samym mięsem;ten też na pewno smaczny
Mariusz10 14.06.2011 23:39
znakomity, taki lubię najbardziej
Wafelek2601 14.06.2011 12:50
pyszny bigosik
mirosława4 11.06.2011 15:58
pyszności
eduszo
eduszo 11.06.2011 10:10
O tej porze to tylko takie bigosiki.
Natalia/tubisiek 11.06.2011 08:44
super!
Krystyna32 10.06.2011 21:13
extra
Anna169Hosz 10.06.2011 16:03
Smakowity.
pawel6 10.06.2011 14:34
Lubię taki bigos.... A Twój wygląda super!
ElizaT 10.06.2011 10:07
widać, że dobrze zrobiony i że był smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak