Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Białkowy keks orzechowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 8 sztuk
cukier 2 szklanki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
mąka 3 szklanki
masło 1 kostka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
orzechy włoskie 25 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Białkowy keks orzechowy

Z bialek ubijamy pianę, stopniowo dodajemy oba cukry. Następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i stopione masło. Na sam koniec orzechy. Masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem formy i pieczemy około 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lilify 17.05.2012 10:21
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak