Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mus z wątróbek z rodzynkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rodzynki 10 dkg
masło 200 gram
cebula 2 szt
masło do smażenia
wątróbka drobiowa 1/2 kg
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: mus z wątróbek z rodzynkami

Do gorącej wody wkładamy rodzynki by namiękły.Masło kroimy na drobne kawałki,cebulę obieramy kroimy w półplasterki i smażymy na maśle 10 min nie rumieniąc,dodajemy umytą wątróbkę solimy i smażymy 5 min mieszając,na minutę przed skończeniem smażenia doprawiamy pieprzem.Zawartość patelni miksujemy w blenderze dodając stopniowo masło aż powstanie jednolity gładki mus.Formę do ciasta wykładamy plastikową folią nakładamy 1/3 musu posypujemy odsączonymi rodzynkami,nakładamy następną 1/3 musu i znowu przesypujemy rodzynkami na wierzch nakładamy resztę musu.przykrywamy szczelnie folią i zostawiamy w lodowce na 24 godziny.Podajemy z chlebem i korniszonami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 03.03.2012 17:09
ciekawy przepis :-)
Daria14 10.06.2011 05:42
dobre
halina17 09.06.2011 21:43
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak