Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane kalarepki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepa 6 szt
pierś z kurczaka 1 szt
ryż 2 łyżki
jajko 1 szt
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane kalarepki

Kalarepki obrać i wydrążyć środki. Pierś z kurczaka zmielić, dodać ryż, jajko i doprawić do smaku solą oraz gałką muszkatołową. Napełnić kalarepki farszem. Podlać wody do połowy ich wysokości, przykryć i dusić ok. 30 min. Dodać masło wymieszane z mąką i wymieszać aby sos równomiernie zgęstniał.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 18.04.2013 07:27
chętnie spróbuję
barbara11561 07.11.2012 11:29
świetny pomysł:)
jeta72 23.04.2012 17:32
super!!!
mic 16.03.2012 10:59
nigdy takich nadziewanych nie jadłem
Ewelina38 07.01.2012 15:35
uwielbiam kalarepki więc pewnie bardzo mi posmakuje
m1monika 04.01.2012 13:50
pyszne
Magdalena1110 16.06.2011 07:13
fajny przepis
daria899 11.06.2011 18:35
dobre
matii6 10.06.2011 21:40
muszę wypróbować,,
ewelina/bunia 10.06.2011 10:48
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak