Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2,5 szk
jajko 1 szt
żółtko jajek 2 szt
twaróg 0,5 kg
wędzony boczek 20 dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki po węgiersku

Makę wysypać na stolnicę, dodać jajko i żółtka, dodać letnią wodę i zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować na cienko i pozostawić do przeschnięcia. Pokroić w paski, a potem na podłużne łazanki. Ugotować we wrzącej osolonej wodzie. Podawać z podsmażonym boczkiem i pokruszonym twarogiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 19.04.2013 07:30
extra przepis
kate.500 06.02.2013 08:14
super
Grazyna0211 05.12.2012 11:39
smaczne danie
barbara11561 26.04.2012 14:49
pyszne
eli82 25.03.2012 18:37
mniam
kuklik 06.01.2012 14:40
ciekawe
kanu83 03.08.2011 09:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak