Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z brukselką i jajkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2 szkl
jajko 1 szt
woda 3/4 szkl
sól szczypta
Farsz:
brukselka 1/2 kg
mleko 1/2 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
koperek 2 łyżki
sól do smaku
jajko 1 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z brukselką i jajkami

Brukselkę ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem mleka.Odcedzić i wystudzić.Jajka ugotowane zmielić razem z brukselką.Wbić surowe jajko i dodać tartą bułkę,koperek,przyprawić solą i pieprzem do smaku.Dokładnie wyrobić farsz.Ciasto rozwałkować,wykroić krążki i nakładać łyżkę farszu.Dobrze sklejać pierogi.Gotować w osolonej wodzie.Podawać przysmażone na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 29.05.2013 08:34
takich jeszcze nie robiłem
kate.500 18.10.2012 20:21
ekstra
Krystyna32 27.07.2012 15:09
fajne
Wafelek2601 31.05.2012 18:04
ciekawe jak smakują.
Anna169Hosz 29.05.2012 13:20
Z brukselką nigdy nie jadłam.
kotlet 28.09.2011 23:22
jakie ciekawe nadzienie pierogów...
Justa32 21.07.2011 15:01
pyszne
Ania67 30.06.2011 08:52
chętnie spróbuję
ben-ka 10.06.2011 10:40
takiego cuda jeszcze nie jadłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak