Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z rybą i selerem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2 szkl
jajko 1 szt
woda 3/4 szkl
sól szczypta
Nadzienie:
filet z dowolnej ryby 400 gram
mleko 1/2 szkl
bułka czerstwa 1 szt
seler 100 gram
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z rybą i selerem

Z podanych składników zagnieść ciasto.
Filety z ryby zmielić ,połączyć z bułką namoczoną w mleku.Seler obrać,zetrzeć na tarce o grubych oczkach i razem z posiekaną cebulą zeszklić na maśle.Połączyć z dorszem,jajkiem i wymieszać na jednolitą masę.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Ciasto rozwałkować i wykrawać szklanką krążki.Na każdy nakładać łyżkę farszu i dokładnie zlepiać brzegi.Gotować w osolonej wodzie.Polać tartą bułką zrumienioną na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 01.11.2013 13:07
ciekawy pomysl na farsz i jak ladnie ulepione pierozki
misia53 13.06.2013 12:21
zszokowałaś mnie tym farszem
Ada-Gaba 04.06.2013 12:28
w takiej wersji jeszcze nie jadłam
Wacław 03.06.2013 09:20
warto spróbować pierogi z tym farszem
kuklik 19.12.2012 17:25
świetnypomysł na farsz
Justa32 11.08.2012 15:01
pyszne
Krystyna32 18.07.2012 16:40
wypróbuję
Andysz 05.05.2012 09:09
rewelacja;)
junox 19.12.2011 22:35
takich jeszcze nie jadłam
Wafelek2601 29.09.2011 18:42
ciekawe
smakoszek 25.07.2011 18:14
ciekawe nadzienie
smakoszek 25.07.2011 18:14
ciekawe nadzienie
Sylwia56
Sylwia56 09.07.2011 10:34
pychotka
IZABELA29 05.07.2011 08:46
a ja chętnie wypróbuję takie połączenie w farszu
ben-ka 05.07.2011 08:42
takich pierogów jeszcze nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak