Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żoładki w panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołąki kurze 16 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jajko 2 szt
sól
Pieprz biały mielony Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1/2 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Żoładki w panierce

Żołądki myjemy i usuwamy błony. Gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z przyprawą do kurczaka. Odcedzamy i studzimy. Jajka rozkłócamy, doprawiamy pieprzem, zanurzamy w nich żołądki, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Rumienimy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 05.10.2011 15:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak