Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

poledwiczki z pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 0,5 kg
pieczarki 200-300 gram
cebulka 1-2 sztuki
śmietana 1/4-1/2 szklanki
Bulion grzybowy 1/2 kostki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 lyzki
Kurkuma mielona Prymat nie cale pol lyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: poledwiczki z pieczarkami

Poledwiczki kroimy w kawałki,obsypujemy przyprawa do wieprzowiny i odstawiamy na chwilke do lodowki.Poczym podsmazamy na patelni,gdy pusci sok dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i w piorka cebulke i podlewamy szklanka cieplej wody z odrobina kostki rosołowe.Przykrywamy i dusimy.Mieszamy od czasu do czasu.Uzupelniamy odparowany sosik.Gdy mieso zmieknie wlewamy smietane i dodajemy odrobine kurkuma,dzieki temu zyskamy ładny kolor.Dusimy az zgestnieje sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiurek 11.10.2010 22:47
wyglądają smakowicie:)
malenkaaa_85 08.09.2010 08:48
Apetycznie wyglada
mehia 16.06.2010 08:55
oj zjadłabym sobie takie coś :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak