poledwiczki z pieczarkami

poledwiczki z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    0,5 kg
  • pieczarki

    200-300 gram
  • cebulka

    1-2 sztuki
  • śmietana

    1/4-1/2 szklanki
  • Bulion grzybowy

    1/2 kostki
  • przyprawa do wieprzowiny

    2 lyzki
  • kurkuma mielona

    nie cale pol lyzeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Poledwiczki kroimy w kawałki,obsypujemy przyprawa do wieprzowiny i odstawiamy na chwilke do lodowki.Poczym podsmazamy na patelni,gdy pusci sok dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i w piorka cebulke i podlewamy szklanka cieplej wody z odrobina kostki rosołowe.Przykrywamy i dusimy.Mieszamy od czasu do czasu.Uzupelniamy odparowany sosik.Gdy mieso zmieknie wlewamy smietane i dodajemy odrobine kurkuma,dzieki temu zyskamy ładny kolor.Dusimy az zgestnieje sos.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kasiurek

11.10.2010 22:47
wyglądają smakowicie:)

malenkaaa_85

08.09.2010 08:48
Apetycznie wyglada

mehia

16.06.2010 08:55
oj zjadłabym sobie takie coś :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat