Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka puchowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
masło 25 dag
cukier 2 szklanki
mąka ziemniaczana 2 szklanki
mąka pszenna 6 łyżek
olej 6 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyzki
ocet 1 łyżka
tłuszcz 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cukier puder 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka puchowa

Masło ucieramy z cukrem a następnie z jajkami do masy ciągle ucierając dodajemy mąkę ziemniaczaną wymieszaną z pszenną i proszkiem do pieczenia olej i ocet otrzymuje maną gładką masę wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i posypaną bułką tartą formy pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku ok 40 minut jeszcze ciepłą babkę posypujemy cukrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak