Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grecka zupa wielkanocna

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 5 sztuk
masło 50 dag
koper 1 pęczek
ryż 6 łyżek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
sok z cytryny 1 sztuka
podroby cielęce g

Przepis i sposób przygotowania na: Grecka zupa wielkanocna

wymoczone i obgotowane podroby zalewamy 2 l wody solimy i gotujemy pół godziny na małym ogniu wyjmujemy i drobno siekamy w rondelku rozgrzewamy masło podsmażamy cebulę dodajemy koper i pieprz smażymy na małym ogniu przez kilka minut wlewamy wywar i wkładamy podroby gdy rosół i podroby są już prawie gotowe wrzucamy po wrzącej zupy ryż i gotujemy do miękkości przez podaniem doprawiamy sola pieprzem i sokiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak