Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jelenie różki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 35 dag
cukier puder 10 dag
masło 5 dag
żółtko jajek 2 sztuki
jajko 3 sztuki
śmietana 40 ml
skórka z cytryny 1 sztuki
tłuszcz do smażenia 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Jelenie różki

do przesianej mąki dodajemy masło siekamy nożem łączymy z jajkami i żółtkami cukrem i śmietaną zagniatamy ciasto formujemy z ciasto cienki wałek który kroimy na kawałki o długości 8 cm każdy kawałek nadkrawamy ukośnie na przemian z obu stron w tzw jodełkę Rozgrzewamy tłuszcz w głębokim rondelu i smażymy z obu stron na złoty kolor po usmażeniu wyjmujemy osączymy na bibule posypujemy cukrem i otartą skórką cytryną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak